Taxatie in Twente

Woon jij in de omgeving van Hengelo, Delden of Borne en wil jij jouw huis laten taxeren? Dat pakken wij graag voor je op. De taxatierapporten van Hofstede en Kamp Makelaars worden geaccepteerd door alle banken en kredietverstrekkers. Maar wat houdt een taxatie nou exact in en hoe gaat het in z’n werk? Lees het hieronder.


Wat is een taxatie?

Een taxatie is een schatting van de verkoopwaarde van jouw woning. Het laten taxeren van jouw huis levert een helder en objectief beeld op van de waarde ervan. Als je een woning wilt kopen, ben je verplicht een taxatierapport te overhandigen aan de hypotheekverstrekker. Deze wil namelijk zekerheid over de waarde van de woning, die als onderpand geldt voor de te verstrekken hypotheek.


Een huis laten taxeren - hoe werkt dat?

Een taxatie kan geregeld worden door de desbetreffende hypotheekverstrekker, maar je bent vrij in de keuze van een taxateur. Let op: een taxatierapport dient door een onafhankelijke derde partij te worden opgesteld. Je kunt een taxateur van Hofstede & Kamp daarom alleen inschakelen wanneer je de woning niet via ons aankoopt of verkoopt. Wij houden bij de taxatie rekening met de volgende zaken:

  • staat en onderhoud van de woning;
  • oppervlakte en inhoud;
  • ligging en voorzieningen;
  • constructie en kwaliteit van bouwmaterialen;
  • isolatie;
  • energiebesparende maatregelen;
  • type huis.

Erkend taxateur Twente

De taxatierapporten van Hofstede en Kamp Makelaars worden geaccepteerd door alle banken en kredietverstrekkers. Wij staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van Stichting VastgoedCert te Rotterdam in de kamer Wonen/MKB. Onze taxateurs zijn thuis in taxaties van allerhande woningen en kennen de regio Twente als geen ander. Wij baseren ons waardeoordeel altijd op objectiviteit en deskundigheid.


Taxatierapport

Het taxatierapport geeft een globaal inzicht in de bouwkundige staat en de onderhoudstoestand van jouw woning. Jouw taxateur zal jou, indien nodig, adviseren om een nader bouwkundig onderzoek uit te laten voeren. Meer informatie vind je op de website van het Nederlands Woning Waarde Instituut: http://www.nwwi.nl.

Heb je een taxatie van jouw huis nodig?

Hofstede & Kamp is professioneel taxateur. Bel of mail ons voor meer informatie of vraag direct online een taxatie aan:


Vestiging Hengelo  Vestiging Delden