Checklist bouwkundige keuring

Met een bouwtechnische keuring (ook wel bouwkundige keuring) krijg je daadwerkelijk inzicht in de staat van de woning. Je voorkomt hiermee dat je te veel betaalt voor een woning of dat je achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan.


Erkende bouwtechnische keuring

Wij laten de bouwtechnische keuringen uitvoeren door PerfectKeur. Deze bouwtechnische keuring is aan te bevelen bij aan- of verkoop van jouw woning. Het uiteindelijke resultaat, een bouwkundig rapport, is zeer uitgebreid. Ook voldoen de rapporten aan de eisen die gesteld zijn t.b.v. de Nationale Hypotheek Garantie. Wel zo prettig!


Wat wordt er gecheckt tijdens een bouwtechnische keuring?

Op basis van jarenlange ervaring en bekendheid met de eisen die gesteld worden, is er een checklist opgesteld. Tijdens de bouwtechnische keuring wordt, bij voorkeur in jouw aanwezigheid, door de inspecteur deze lijst afgewerkt. De woning wordt van boven op het dak tot onder in de kruipruimte volledig gecheckt.

De keuring betreft een beoordeling van de volgende elementen:

  • fundering, kruipruimte (beperkt) en vloeren;
  • riolering, ventilatie, leidingwerk in kruipruimte;
  • risicobeoordeling vloeren, muren, metselwerk, voegwerk en lateien;
  • vochtmetingen m.b.t. houtrot en doorslaand- en optrekkend vocht;
  • staat en toestand van dak, pannen, dakbeschot, goten, zink en schoorstenen;
  • technische staat en te verwachten levensduur van dakbedekking en dakconstructie;
  • staat van puien, kozijnen, ramen, deuren enz.;
  • visuele beoordeling van de technische staat van de cv-installatie;
  • visuele beoordeling van de technische staat van de elektrische installatie;
  • visuele beoordeling van de onderhoudsstaat van keuken;
  • visuele beoordeling van de onderhoudsstaat van alle overige sanitaire groepen;
  • een oordeel over de staat van evt. schuren, garages en opstallen;
  • vaststellen aanwezigheid loden waterleiding, risico koolmonoxide e.d.;
  • een kostenraming met direct noodzakelijke kosten, termijnkosten en verbeterkosten.

Bouwkundig rapport binnen maximaal 48 uur

Tijdens de bouwkundige keuring krijg je direct al een indruk van de conditie van bovengenoemde zaken. Het bouwkundige keuringsrapport ontvang je binnen maximaal 48 uur na de keuring per post en/of mail. Het bouwkundige rapport geeft je inzicht in de staat van jouw (toekomstige) woning. Tevens bevat het een kostenraming voor de direct noodzakelijke kosten en de te verwachten kosten binnen 1 tot 5 jaar.


Wie verricht de bouwtechnische keuring?

Wij laten de bouwtechnische keuringen uitvoeren door PerfectKeur. Deze bouwtechnische keuring is aan te bevelen bij aan- of verkoop van jouw woning. Het uiteindelijke resultaat, een bouwkundig rapport, is zeer uitgebreid. Ook voldoen de rapporten aan de eisen die gesteld zijn t.b.v. de Nationale Hypotheek Garantie. Ze zijn ook hier dus geschikt voor.


Erkende bouwtechnische keuringen

Bouwtechnische rapporten van PerfectKeur worden erkend door de NHG, Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerde financiële instellingen. Het bouwkundig rapport is helder en in begrijpelijke taal geschreven, voorzien van foto’s, wordt fullcolour uitgeprint en zowel digitaal als per post naar jou verzonden. De bouwtechnische keuring wordt uitgevoerd door een ervaren bouwkundig inspecteur. De bouwkundigen zijn altijd in vaste dienst en werken in een klein rayon, zodat ze bekend zijn met specifieke plaatselijke omstandigheden of bouwstijlen.


Bouwkundige inspecteurs in Twente

De bouwkundige inspecteurs van PerfectKeur zijn goed opgeleid, hebben daarnaast minimaal 10 jaar ervaring in de bouw en kennen dus het klappen van de zweep. Met een groot team worden dagelijks in geheel Nederland tientallen bouwtechnische keuringen uitgevoerd. Vandaag aangevraagd, is snel gekeurd en geeft jou zekerheid en onderbouwing bij het nemen van jouw beslissing of in de onderhandelingen.


Meer informatie

Heb je na het lezen van bovenstaand nog vragen? Wij beantwoorden ze graag. Laat hier jouw gegevens achter. Wij nemen dan contact met je op.